Hozzávalók
- 1 kg harcsa (szelet vagy filé)
- 10 dkg vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 10 dkg hasaalja szalonna
- 2,5 dkg pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só, erős paprika
- 30 dkg szélesmetélt
- 1 kanál vaj
A harcsát besózzuk, nagyobb darabokra vágjuk, citromlével ízesítjük, és forró serpenyőben 6-8 perc alatt készre sütjük. A csíkokra vágott szalonnán a durva kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd a cikkekre vágott gombát hozzáadva pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. A tejfölhöz adott egy kanálnyi liszttel behabarva gombapaprikást készítünk. A szélesmetéltet al dente (7-8 perc alatt) kifőzzük, vajon átforgatjuk. Az elkészült ételeket tálra vagy tányérra rendezve, ízlés szerint zöld paprikával, paradicsommal vagy finomra vágott snidlinggel, zöldpetrezselyemmel díszítjük.
Forrás: MA-HAL