Hozzávalók

  • 1 kg harcsa (szelet vagy filé)
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg hasaalja szalonna
  • 2,5 dkg pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • só, erős paprika
  • 30 dkg szélesmetélt
  • 1 kanál vaj

A harcsát besózzuk, nagyobb darabokra vágjuk, citromlével ízesítjük, és forró serpenyőben 6-8 perc alatt készre sütjük. A csíkokra vágott szalonnán a durva kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd a cikkekre vágott gombát hozzáadva pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük. A tejfölhöz adott egy kanálnyi liszttel behabarva gombapaprikást készítünk. A szélesmetéltet al dente (7-8 perc alatt) kifőzzük, vajon átforgatjuk. Az elkészült ételeket tálra vagy tányérra rendezve, ízlés szerint zöld paprikával, paradicsommal vagy finomra vágott snidlinggel, zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Forrás: MA-HAL