Hozzávalók
- 200 g harcsafilé
- 100 g liszt
- 2 tojás, 150 ml sör
- 80 g zöldborsó,80 g burgonya
- 80 g répa, 1 db alma
- 40 g csemegeuborka
- 1 db citrom
- majonéz, tejföl, só
Elkészítés
A franciasalátához a zöldborsót, a burgonyát és a répát puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A megpucolt almát és a csemegeuborkát kis kockákra vágjuk. A majonézt, a tejfölt, egy fél citrom levét és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket. A kész salátát hűtőbe tesszük.
A halat felcsíkozzuk és megsózzuk. A lisztet a tojással és a sörrel simára keverjük, a halcsíkokat belemártjuk a masszába, majd közepes hőmérsékletű bő olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a franciasalátára helyezzük a sült halakat és citromszeleteket adunk mellé.
Forrás: MA-HAL