Hozzávalók
  • 20 db tészta kosárka
  • ½ liter tej
  • 4 db tojás
  • 2 db újhagyma
  • ½ kg szálka nélküli halhús (pl. afrikai harcsa)
  • 10 dkg túró
  • Só, fehérbors, szerecsendió


Elkészítés

Kb. fél tenyérnyi sós, omlós tésztából készült kosarakat válasszunk, melyet sütő tepsin helyezünk el. A tejet összedolgozzuk az egész tojásokkal, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tésztakosarakba apróra vágott halat, zöldhagymát, morzsolt túrót helyezünk, majd felöntjük a tojásos tejjel. 160 oC-os sütőben 30-40 perc alatt szépre sütjük. ( Ha halformákat találtunk konyhánkban, az abban sütött quiche hal még finomabb. Ha salátával tálaljuk, önálló fogásként is megállja a helyét.

(Alpári György gasztronómus receptje)

 

 

 

 

(Alpári György gasztronómus receptje)