Hozzávalók
							
					- 20 db tészta kosárka
 - ½ liter tej
 - 4 db tojás
 - 2 db újhagyma
 - ½ kg szálka nélküli halhús (pl. afrikai harcsa)
 - 10 dkg túró
 - Só, fehérbors, szerecsendió
 
							Elkészítés
							
Kb. fél tenyérnyi sós, omlós tésztából készült kosarakat válasszunk, melyet sütő tepsin helyezünk el. A tejet összedolgozzuk az egész tojásokkal, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tésztakosarakba apróra vágott halat, zöldhagymát, morzsolt túrót helyezünk, majd felöntjük a tojásos tejjel. 160 oC-os sütőben 30-40 perc alatt szépre sütjük. ( Ha halformákat találtunk konyhánkban, az abban sütött quiche hal még finomabb. Ha salátával tálaljuk, önálló fogásként is megállja a helyét.
(Alpári György gasztronómus receptje)
(Alpári György gasztronómus receptje)
