Hogy miért is érdemes halat fogyasztani? Milyen hatással van szervezetünkre a halfogyasztás? Hogyan ismerjük fel a friss halat? Ezekre a kérdésekre is választ ad a Több mint testŐr adása, amelyben Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője is ad néhány jótanácsot a halrajongók számára. Sőt, megmutatjuk azt is, hogyan lehet a már jól ismert ételeket elkészíteni “halas” módon, hogy a böjti időszakban se kelljen nélkülöznünk kedvenc receptjeinket.

https://www.youtube.com/watch?v=Cz516kGNDF8

A 2016-2023 között zajló „Kapj rá!” kampány célja a hazai halfogyasztás növelése, amellyel igyekszik felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára. A magyar halfogyasztás jellemzően az ünnepi időszakokra koncentrálódik, de érdemes egész évben is halat fogyasztani magas omega-3 zsírsav, foszfor-, jód-, fluor-, szelén-, vas-, kálium- és kalcium-, valamint A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamin-tartalma miatt. A hal fogyasztása számos jótékony hatással bír szervezetünkre, csökkenti a szívroham kockázatát, sokat segíthet például a stressz leküzdésében vagy a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, csökkenti az időskori szellemi leépülés kockázatát, sőt az allergiás megbetegedések megelőzésében is segíthet.

Az interjú a TV2 tulajdonát képezi. Az adás a TV2 weboldalán elérhető: www.tv2.hu