Nacsa Olivér ezzel az étellel „szálkásít”, Wolf Kati fűszeresen szereti, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán pedig évi 60 kilót fogyaszt belőle. Ez a hal, amelyből a magyarok méltánytalanul keveset esznek. Elindult a Kapj rá! kampány, amelynek célja, hogy népszerűsítse a hazai halfogyasztást.

 

Wolf Kati, Nacsa Olivér és három olimpiai bajnok, Gergely István vízilabdázó, Kammerer Zoltán kajakos és Berki Krisztián tornász a Kapj rá! program nyitánya miatt álltak a konyhapult mögé. A program célja az, hogy a magyarok kedvet kapjanak a halfogyasztáshoz és a szokásos rántott hal/halászlé fogások mellett más izgalmas ételeket is kipróbáljanak.

 

„Idén még csak 47 kiló halat ettem meg, de év végén belehúzok és összejön a 60 kiló” – mondta Kammerer Zoltán, aki minden bizonnyal a halfogyasztás hazai csúcstartója. „Pár éve szerettem meg a halat, főleg a Magyarországon tenyésztett afrikai harcsát – már elkezdtem kolbászt, haltöpörtyűt, töltött káposztát készíteni belőle” – mondta el az olimpiai bajnok.  Berki Krisztián olimpiai- és világbajnok tornászunk saját bevallása szerint a feleségére hagyja a főzést, míg Gergely István a medencén kívül a halevéstől és a horgászástól sem retten meg: ezúttal a sört locsolta a bundához.

 

„Tudvalevő, hogy sokat fogytam, ahhoz, hogy ezt karbantartsam, szükségem van a halra. Az külön öröm volt a számomra, hogy egy Heston Blumenthal receptet készítettünk el, mert hatalmas tisztelője vagyok a séfnek – magyarázta Nacsa Olivér.

A sztárok már rákaptak a halas ételekre, ideje, hogy mások is kövessék a példájukat. A www.kapjra.hu oldalon az érdeklődők számos receptet, információt, halvásárlási tanácsot és halkészítési praktikákat olvashatnak.