2017. 09. 20 – 24. között 78. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) a HUNGEXPO területén.

Gyertek el a 78. OMÉK-ra és nézzétek meg a „Kapj rá!” standját (HUNGEXPO „A” pavilon, 204/A stand), ahol színes programokkal várunk mindenkit! A látványkonyhában halból készült finomságok elkészítési módját tekinthetitek meg. A helyszínen óriásakvárium fogad élőhal bemutatóval valamint megtekinthetitek a fotó és halászati kiállítást. A gyermekeket játszósarok fogadja. Lesznek szakmai előadások és persze sok más színes program várja az érdeklődőket.

A közönség felteheti halkészítéssel kapcsolatos kérdéseit a látványkonyhában sürgölődő profiknak és meg is kóstolhatja az elkészült halas ételeket!

Programok:

Látványkonyha-főzőshow

Szerda – Süllő nap         

10.30 Nyíri Szása, Aranykaviár étterem

  • Fogasfilé turbolyás kucsma gombával édesburgonyával
  • Fogasfilé folyami rákkal hagymás meleg babsalátával
  • Marinált fogas fűszeres bundában sütve gyömbéres zöldségekkel

14.00 Csesznegi István, Aranyponty Halászcsárda

  • Roston süllőfilé langyos salátaágyon
  • Fogasfilé Orly módon csíki mártással
  • Bőrén sült fogasfilé zöldfűszer mártással

Csütörtök – Szürkeharcsa nap

10.30 Bíró Lajos, Vendéglő a kisbíróhoz

  • Harcsapaprikás vargányával
  • Harcsatatár
  • Marseille-i korhely halászlé harcsából

14.00 Alpári György, gasztronómus

  • Harcsagulyás galuskával
  • Harcsapogácsa tormás – savanyú uborkás tejföllel
  • Harcsával töltött paprika salátafőzelékben

Péntek – Busa nap

10.30 Kleman István, séf, Halkakas

  • Céklás füstölt busa hab
  • Paradicsomos húsgolyó édesburgonyával
  • Busa poppers salsával

14.00 Kleman István, séf, Halkakas

  • Busapástétom
  • Céklás füstölt busa rizottó
  • Bolognai spagetti

Szombat – Ponty nap

10.30 Kleman István, séf, Halkakas

  • Ponty ropogós
  • Ponty corndog coleslaw salátával
  • Ponty gulyás csipetkével

14.00 Csesznegi István, séf, Aranyponty Halászcsárda

  • Ínyenc pontyfilé sült zöldségekkel
  • Pontyfilé sokmagvas pankó morzsában sütve friss zöldsalátával
  • Halchips pontyból – többféle mártogatóssal

Vasárnap – Afrikai harcsa nap

10.30 Bede Róbert, TV paprika

  • Kapros, tejszínes halleves burgonyával
  • Sült harcsafalatok vöröslencsén és párolt uborkán, chilis bazsalikomos dresszinggel
  • Párolt harcsafilé aszalt sárgabarackos sült paprikán, gremolátával

14.00 Alpári György gasztronómus

  • Sárgaborsó leves füstölt harcsával
  • Marinált harcsafalatok almaágyon
  • Serpenyős afrikai harcsa tojásos lecsós rétessel

Óriásakvárium

Látványos, élőhal bemutató olyan édesvízi halakból, mint a csuka, harcsa, ponty, süllő, dévérkeszeg, ezüstkárász, amur, busa, kecsege, afrikai harcsa.

 

Gyermekfoglalkoztató sarok

A kiállítás teljes időtartama alatt tartalmas gyermekprogramokat kínálunk kicsiknek és kicsit nagyobbaknak is. Szakképzett és gyakorlott animátor segítségével megtudhatjuk hogyan készül a szövet hal, miként lehet saját „akváriumunk”. Lesz halmozaik készítés magokból, halacska papírtányérból és saját készítésű horgászbotra is szert tehetünk.

Játék – Kerékpörgetős kvíz

Az érdeklődők próbára tehetik a halfogyasztással kapcsolatos tudásukat. A kvízjáték során hasznos információkat sajátíthatnak el többek között a halfogyasztás pozitív élettani hatásairól és a hal elkészítésének konyhatechnikai trükkjeiről.

Fotókiállítás

Édesvízi halakat és azok élőhelyét bemutató természetfotókból, valamint a termelési tevékenységek fotóiból rendezett impozáns fotókiállítás.

 

Eszközkiállítás

A hagyományos és modern halászati, halgazdálkodási tevékenységet bemutató eszközkiállítás.

 

Előadások, nemcsak a szakmának

Szerda

11.00    Széles Ivett, Nébih, ÉLBC – Védjegyek fogyasztói szemmel – A Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegyről általában

11.20    Boross Viktor, Miniszterelnökség – A Kapj rá! kampány bemutatása

16.00    Balogh Borbála, Felelős Gasztrohős Alapítvány – Finom és egészséges, de környezetkímélő is? – a felelős halfogyasztás ismérvei

16.20    Boross Viktor, Miniszterelnökség – A Kapj rá! kampány bemutatása

 

Csütörtök

11.00    Sziráki Bence, MA-HAL – A hazai haltermelés számokban

11.20    Nagy Gábor, Aranyponty Zrt. – A harcsa domesztikációjának jelentősége

16.00    Alpári György, gasztronómus – A halak és hallevesek világa – a halászlétől a halgulyásig

16.20    Balogh Borbála, Felelős Gasztrohős Alapítvány – Finom és egészséges, de környezetkímélő is? – a felelős halfogyasztás ismérvei

 

Péntek

11.00    Králik Helga, Aranyponty Zrt – A halfogyasztás ösztönzése Magyarországon

11.20    Nagy Gábor, Aranyponty Zrt. – A harcsa domesztikációjának jelentősége

16.00    Nagy Gábor, Aranyponty Zrt. – A harcsa domesztikációjának jelentősége

16.20    Sziráki Bence, MA-HAL – A hazai haltermelés számokban

    

Szombat

11.00    Sziráki Bence, MA-HAL – A hazai haltermelés számokban

11.20    Nagy Gábor, Aranyponty Zrt. – A harcsa domesztikációjának jelentősége

16.00    Nagy Gábor, Aranyponty Zrt. – A harcsa domesztikációjának jelentősége

16.20    Králik Helga, Aranyponty Zrt – A halfogyasztás ösztönzése Magyarországon

  

Vasárnap

11.00    Sziráki Bence, MA-HAL – A hazai haltermelés számokban

11.20    Lévai Ferenc, Aranyponty Zrt. – A multifunkcionális tógazdaság

16.00    Králik Helga, Aranyponty Zrt – A halfogyasztás ösztönzése Magyarországon

16.20    Alpári György, gasztronómus – A halak és hallevesek világa – a halászlétől a halgulyásig

             .

Gyertek el OMÉK “Kapj rá!” standunkra és kóstoljátok meg Ti is a halból készülő különleges ételeket!