Gyere és kóstolj halat! – OMÉK

2015.09.22.
2015. 09.23-27 között ismét megrendezésre kerül az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár!

Keresd OMÉK standunkat az A pavilon 301/b standhelyen, ahol színes programokkal várunk mindenkit:
halbemutató, halászati kiállítás, kóstolók, előadások és gyereksarok várja az érdeklődőket.

Lesz interaktív főzőshow is. Gyere el és tedd fel kérdéseidet profiknak! Természetesen az elkészülő ételeket meg is kóstolhatja majd a közönség!

Programok:
2015. 09. 23. SZERDA – SÜLLŐ NAP
11.00 óra – BEDE RÓBERT, ZSÉDA ÉS PUSKÁS PETI (SAJTÓESEMÉNY)
Süllő filé fokhagymás petrezselyemmel, sült citrommal, mazsolás durumtésztán;
Paprikás süllőfilé kapros kelkáposztán; Kapros, burgonyás süllőleves
13.00 óra – ÁMAN ATTILA séf, a Kapj rá! kampány szakértője
Süllő egészben sütve, narancsos édeskömény salátával; Süllő roston sütve, borsó variációkkal

2015. 09. 24. CSÜTÖRTÖK – PISZTRÁNG NAP
11.00 óra – ALPÁRI GYÖRGY, gasztronómus
Pisztráng pirított dióval, rukkolás almával és retek szalmával; Pisztráng joghurtos zöld mártással
és póréhagymás vajas burgonyával
13.00 óra – RIEGER ÁGNES – Hoitsy és Rieger Kft, Lillafüredi pisztrángtelep
Fűszeres pisztrángfilé leveles tésztában sütve (zöldkörettel); Lillafüredi füstölt pisztrángkrém

2015. 09.25 PÉNTEK – BUSA NAP
11.00 óra – HORVÁTH SZABOLCS séf, HelloHal – tiszai halak falatozója
Busachips; „Hamis” busaburger
13.00 óra – LÉVAI ZSUZSI, Halkakas Halbisztró
Füstölt busa pástétom; Zöldséges tésztasaláta füstölt busával; Pikáns busafilé cékla tzatzikivel

2015.09.26. SZOMBAT – PONTY NAP
11.00 óra – DR: NOVICS GYÖRGY – „Magyarország Örökös Halfőzőbajnoka”
Vegyes halászlé – „halászosan” elkészítve; Paradicsomos darált ponty spagettivel, füstölt sajttal
13.00 óra – LÉVAI FERENC – Aranyponty Halászati Zrt.
Pontyropogós; Pontylecsó

2015. 09.27. VASÁRNAP – HARCSA NAP
11.00 óra – SCHVETS ZSOLT – Hethland Kft., Halkolbász Lovagrend
Két féle halkolbász; Haltatár
13.00 óra – LÉVAI ZSUZSI, Halkakas Halbisztró
Harcsa-gyros tál; Bakonyi harcsa erdei gombákkal

Gyertek el OMÉK standunkra és kóstoljátok meg Ti is a halból készülő különleges ételeket!