2019. 09. 26 – 29. között 79. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) a HUNGEXPO területén.
Gyertek el a 79. OMÉK-ra és nézzétek meg a „Kapj rá!” standját (HUNGEXPO „A” pavilon, 104/A stand), ahol színes programokkal várunk mindenkit! A látványkonyhában halból készült finomságok elkészítési módját tekinthetitek meg. A helyszínen óriásakvárium fogad élőhal bemutatóval valamint megtekinthetitek a fotó és halászati kiállítást. A gyermekeket játszósarok fogadja. Lesznek szakmai előadások és persze sok más színes program várja az érdeklődőket.
A közönség felteheti halkészítéssel kapcsolatos kérdéseit a látványkonyhában sürgölődő profiknak és meg is kóstolhatja az elkészült halas ételeket!
- nap:
14:00-től
- Busavagdalt zöldfűszeres mártogatóssal
- Busapástétom pirítóssal
16.00-tól
- Levélbe töltött káposzta amurból és busából
- Céklás füstölt busa rizottó
- nap:
10.30-tól
- Ponty halchips fokhagymás-tejfölös mártogatóssal
- Baconbe göngyölt pisztrángfilé zöldkörettel
14.00-től
- Korhely halászlé halgombóccal
- Ínyenc pontyfilé grillzöldségekkel
- nap:
10.30-tól
- Roston süllőfilé halászlé mártással
- Fogasfilé Orly módon csíki mártással
14.00-tól
- Bőrén sült fogasfilé bakonyi mártással
- Töltött paprika busából és amurból
- nap:
10.30-tól
- Harcsaropogós kapros-fokhagymás tejföllel
- Betyáros harcsafilé
14.00-től
- Erdei gombás szürkeharcsa paprikás
- Sokmagvas harcsa csíkok pankómorzsában zöldsalátával
Előadások: | |||
előadó neve | előadás címe | nap | időpont |
Boross Viktor | Halfogyasztás népszerűsítő kampány | 09.26 | 13.40-14.00 |
Boross Viktor | MAHOP program végrehajtásának bemutatása | 09.26 | 14.05-14.25 |
Bozánné Békefi Emese | 09.26 | 14.30-14.50 | |
Sziráki Bence | A hazai haltermelés bemutatása | 09.26 | 14.55-15.15 |
Hoitsy György | Pisztrángtermelés Magyarországon | 09.27 | 12.30-12.50 |
Sziráki Bence | A hazai haltermelés bemutatása | 09.27 | 12.55-13.15 |
Dr. Kucska Balázs | Honnan kerül a hal a tányérra? – a halászhálótól a precíziós haltenyésztésig | 09.27 | 16.00-16.20 |
Lévai Ferenc | Multifunkcionális tógazdaság bemutatása | 09.27 | 16.25-16.45 |
Lengyel Péter | Miért eszünk kevés halat, és hogyan növelhető a hazai halfogyasztás? | 09.28 | 12.30-12.50 |
Lévai Ferenc | Multifunkcionális tógazdaság bemutatása | 09.28 | 16.00-16.20 |
Nagy Gábor | Csíkos sügér termelés polikultúrás tórendszerben | 09.28 | 16.25-16.45 |
Lévai Ferenc | Multifunkcionális tógazdaság bemutatása | 09.29 | 12.30-12.50 |
Varga László | Horgászcélú halgazdálkodás | 09.29 | 12.55-13.15 |
Lévai Ferenc | Multifunkcionális tógazdaság bemutatása | 09.29 | 16.00-16.20 |
Nagy Gábor | Harcsanevelés és hasznosítás | 09.29 | 16.25-16.45 |