Hozzávalók
- 20 db tészta kosárka
- ½ liter tej
- 4 db tojás
- 2 db újhagyma
- ½ kg szálka nélküli halhús (pl. afrikai harcsa)
- 10 dkg túró
- Só, fehérbors, szerecsendió
Elkészítés
Kb. fél tenyérnyi sós, omlós tésztából készült kosarakat válasszunk, melyet sütő tepsin helyezünk el. A tejet összedolgozzuk az egész tojásokkal, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tésztakosarakba apróra vágott halat, zöldhagymát, morzsolt túrót helyezünk, majd felöntjük a tojásos tejjel. 160 oC-os sütőben 30-40 perc alatt szépre sütjük. ( Ha halformákat találtunk konyhánkban, az abban sütött quiche hal még finomabb. Ha salátával tálaljuk, önálló fogásként is megállja a helyét.
(Alpári György gasztronómus receptje)
(Alpári György gasztronómus receptje)