Hozzávalók
- 80 dkg lazacfilé
- 8 dkg só
- 8 dkg cukor
- 1 csokor kapor
- 30 dkg rukkola
- 1/2 dl olaj
- 1/2 dl almaecet
- frissen őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- vaj
- bagette
Elkészítés
Tálalás előtt 3-4 nappal kezdjük marinálni az általunk legfrissebbnek ítélt lazacfilénket. Egy nejlonzacskóba helyezzük a halat és a kimért sóval és cukorral, kaporral ízesítjük. Hűtőbe tesszük, majd naponta egyszer-kétszer átmozgatjuk. Tálalás előtt a pácléből kiemeljük haránt szeleteléssel 4-5 cm-es érméket vágunk és frissen bekevert almaecetes, olajos, borsos rukkola salátára helyezzük. Köretként vajas, fokhagymás bagettet adunk.
(Alpári György gasztronómus receptje)