Hozzávalók
- 1 kg afrikai harcsa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dkg fűszerpaprika
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só és erős paprika
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1,5 dl olaj
A finomra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal pörköltalapot készítünk, melyet köménymaggal, fokhagymával, sóval és erős paprikával ízesítünk. A harcsát 3-4 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, állni hagyjuk, majd tálalás előtt 10 perccel, a pörköltalapba főzzük. Főzés közben óvatosan rázogatva, nem összetörve kevergetjük.
Tálalhatjuk fokhagymás olajon átforgatott galuskával, rizzsel vagy tésztával, kínáljunk hozzá tejfölös-kapros uborkasalátát!
Forrás: MA-HAL