Hozzávalók

  • 1 kg pontyfilé
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg dió
  • 5 dl olaj sütéshez
  • só, snidling
  • 5 db alma
  • fél citrom
  • burgonya

A pontyfilét 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. A halat beirdaljuk, vagyis 3 mm-enként párhuzamosan futó vágásokkal a szálkákat érezhetően átmetszve bevágjuk, vigyázva arra, hogy a bőrt ne vágjuk át! Sózzuk és hagyjuk sóban állni 2-3 órán keresztül. A halszeleteket lisztbe, felvert tojásba és durvára vágott diómorzsába panírozzuk, majd kisütjük, az olajat szalvétával leitatjuk.

Az almák magházát eltávolítjuk, héjastul kétujjnyi cikkekre vágjuk, majd sós vízben öblítjük, végül citromlével, kevés citromhéjjal és finomra vágott snidlinggel ízesítjük. Egészben főtt snidlinges burgonyával tálaljuk.

Forrás: MA-HAL