Hozzávalók

  • 2 egész pisztráng
  • 6 db kisebb burgonya
  • 2 dl joghurt
  • bors
  • citrom
  • kapor
  • menta
  • bazsalikom

A pisztráng bőrét sűrűn beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. A hasüregébe citromot, kaprot és bazsalikomot teszünk, majd hűtőbe helyezzük 1 órára. Amíg a hal pihen, a burgonyát megsózzuk, alufóliába csomagoljuk, majd megsütjük a grill parazsán. Közben a joghurtot kikeverjük a finomra vágott mentával, sóval és kevés borssal.  A halat 1 óra elteltével a grillen oldalanként 10-10 perc alatt ropogósra sütjük. Tálaláskor bevágjuk a burgonya tetejét és ráöntjük a mentás joghurtot. Igazán könnyű, nyári fogás!

Forrás: MA-HAL