Hozzávalók
- 80 dkg szálkátlanított halfilé
- 4 hamburger zsömle
- 10 dkg finomra vágott fejeskáposzta
- 1 tojás
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél fej jégsaláta
- fél citrom
- só, fehérbors, gyömbér
- olaj, a sütéshez
- 10 dkg kéksajt
- 80 dkg karikaburgonya
Elkészítés
A halat ledaráljuk, összekeverjük a tojással, a dinsztelt hagymával, fokhagymával, káposztával. Ízesítjük citromlével, finomra vágott citromhéjjal, sóval, borssal, gyömbérrel. Ebből a masszából 8 db hamburger pogácsát kevés olajon megsütjük. A félbevágott hambrger zsömlét, fokhagymás vajon megpirítjuk, jégsalátát teszünk rá, majd hamburgerpogácsa, morzsolt kéksajt, hamburgerpogácsa sorrendben a zsemlét bezárjuk. A ropogósra sütött karikaburgonyával tálaljuk. Ízlés szerint különféle szószokkal ízesítjük. Szerintem a jó választás egy fokhagymás vagy, chili szósszal megöntözni a halburgerünket.
(Alpári György gasztronómus receptje)