Hozzávalók
- 4 db pisztráng (kb. 1-1,2 kg)
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
- 10 dkg hámozott, szeletelt mandula
- 5 dkg liszt
- 1 citrom
- só
Burgonyához:
- 1 kg újburgonya
- 1 csomag petrezselyem
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés
A pisztrángokat megtisztítjuk, egy órán át tejben áztatjuk. A halakat kívül-belül sózzuk, lisztben megforgatjuk, lassú tűzön, vajban mindkét oldalát megsütjük. Másik serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát, és tálaláskor a pisztrángokat beborítjuk vele. A petrezselymes, vajas burgonyát a szokásos módon készítjük. Forrón, jó sok petrezselyemmel, a halak mellé helyezett citrom gerezdekkel együtt tálaljuk
(Alpári György gasztronómus receptje)