Hozzávalók

 

  • 4 db pisztráng (kb. 1-1,2 kg)
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 10 dkg hámozott, szeletelt mandula
  • 5 dkg liszt
  • 1 citrom

Burgonyához:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 csomag petrezselyem
  • 5 dkg vaj


Elkészítés

A pisztrángokat megtisztítjuk, egy órán át tejben áztatjuk. A halakat kívül-belül sózzuk, lisztben megforgatjuk, lassú tűzön, vajban mindkét oldalát megsütjük. Másik serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a mandulát, és tálaláskor a pisztrángokat beborítjuk vele. A petrezselymes, vajas burgonyát a szokásos módon készítjük. Forrón, jó sok petrezselyemmel, a halak mellé helyezett citrom gerezdekkel együtt tálaljuk

(Alpári György gasztronómus receptje)