- 60 dkg harcsaszelet
- 30 dkg vöröshagyma
- 2 db húsos paprika
- 1 db padlizsán
- 1 db kisebb tök
- 1 nagy szem burgonya
- 2 db paradicsom
- 25 dkg rizs
- 1 dl olaj
- 1 dkg pirospaprika
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- só, bors
A megmosott paprikát kimagozzuk, felkockázzuk, a padlizsánt meghámozzuk, kockázzuk, sózzuk, 10 percig állni hagyjuk, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk. A félbevágott, felkarikázott hagymát olajon megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, borssal, zöldpetrezselyemmel és sóval. A meghámozott, kimagozott, kockára vágott tököt kicsit megsózzuk, a burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockára vágjuk. A paradicsomot hámozás után karikákra vágjuk. A rizst félig megfőzzük, majd összeállítjuk ételünket egy tepsiben. A párolt hagymához hozzá adjuk az előkészített zöldségféléket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a rizst. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A szeletekre vágott harcsát az étel tetejére helyezzük. 180 oC-os sütőben kb. 20 perc alatt egybesütjük. A kész gyuvecs se nem száraz, se nem tocsogós. Friss, ropogós kenyeret adunk mellé.
(Alpári György gasztronómus receptje)