Hozzávalók
- 60 dkg harcsa
- ½ dl tokaji balzsamecet
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál dió
- 1 dkg só
- 1 evőkanál csípős paprikakrém
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 dkg meggybefőtt
- csipet só, bors
- 1 dl olaj
Elkészítés
A harcsát szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Hagyományos módon burgonyapürét készítünk, a főtt burgonyát a tejjel, vajjal, sóval és szerecsendióval habosra keverjük. A harcsa szeleteket olajban kisütjük, majd tokaji balzsamecettel higított mézben csípős paprikakrémet, zúzott fokhagymát, pirított-aprított diót keverünk, és a kisütött halszeleteket ezzel az öntettel átfényezzük. Sütőben 220°C-on néhány perc alatt összesütjük. Burgonyapürével és meggybefőttel forrón tálaljuk.
(Alpári György gasztronómus receptje)