Hozzávalók
  • 10 dkg nyúzott barramundifilé
  • 5 dkg friss gyömbér
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 12 evőkanál szezámolaj
  • 5 dkg cukkini
  • 1 kávéskanál barnacukor
  • wasabi hab vagy mártás


Elkészítés

Tisztítsuk meg a gyömbért, majd egy burgonyahámozóval vágjunk róla csíkokat. Forrósítsunk vizet, majd tegyük bele a gyömbér csíkokat, és főzzük kb. 30-45 másodpercet. Vegyük ki a gyömbért a forró vízből, helyezzük azonnal jeges vízbe, majd vegyük ki és csepegtessük le.

Keverjük össze a szezámolajat, a szójaszószt és a barna cukrot (amíg a cukor felolvad). Tegyük a lecsepegtetett gyömbért a marinádba, fedjük le egy fóliával, és tegyük hűtőbe 2 órára. Amíg a gyömbér marinálódik, vágjuk fel a barramundifilét vékony sashimi szeletekre.

Helyezzük el a sashimit egy előhűtött tányérra esztétikusan, szedjünk mellé kevés marinált gyömbért, majd díszítsük a tányért kevés wasabi habbal, vagy mártással.

(A Jászkiséri Halas Kft. receptje)