- 60 dkg barramundifilé
 - 1 db cukkini
 - 1 db pritamin paprika
 - 10 dkg vaj
 - 10 dkg zsemlemorzsa
 - 2,5 dl tejszín
 - 1 db zöld citrom leve
 - 1 csomó petrezselyem zöld
 - ízlés szerint só, fehérbors
 - batyuhoz: 1 csomag réteslap
 
Elkészítés: A halat ízlés szerint besózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, a vaj felével kissé lepirítjuk, kevés borssal, sóval ízesítjük. A halat zsemlemorzsában megforgatjuk, majd ezután serpenyőben felhevített vajon mindkét oldalát kb. 2 percig elősütjük. A tejszínt a citrom levével elkeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, csipet sóval, borssal ízesítjük. A réteslapot szétterítjük, lekenjük olvasztott vajjal, majd a másik lapot ráhelyezzük. Négy egyforma kockára vágjuk, és a kivajazott hőálló edénybe rakjuk. A halat a formába tesszük, a lepirított zöldségeket a tetejére, majd a tejszínt elosztva ráöntjük. A réteslapot a forma tetejénél, mint egy batyut összefogjuk, kissé meg is csavarhatjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét. Olvasztott vajjal lekenjük, előmelegített sütőben 200 C°-on 23 percig aranybarnára sütjük.
(A Jászkiséri Halas Kft. receptje)
