Hozzávalók
  • 80 dkg fogasfilé
  • 3 dl olaj
  • 8 db bébi cukkini (virágával együtt)
  • 8 db ördögszekér gomba
  • 10 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 2 dl sör
  • 4 dkg vaj


Elkészítés

Elkészítés: A fogasfilék bőrös felét beirdaljuk, besózzuk. Forró serpenyőben bőrös oldalukon megsütjük, amikor pedig elkészülnek, olvasztott vajjal megkenjük. A cukkínikről levesszük a virágokat. Lisztből, tojásból, sörből sörtésztát keverünk, ízesítjük sóval. A virágokat lisztbe forgatjuk, majd a sörtésztába mártjuk, és 180oC-os bő olajban ropogósra sütjük. A cukkínit és a gombát felszeleteljük, sózzuk, serpenyőben megpirítjuk, tálaljuk.

(Áman Attila séf receptje)