Hozzávalók
- 80 dkg fogasfilé
- 3 dl olaj
- 8 db bébi cukkini (virágával együtt)
- 8 db ördögszekér gomba
- 10 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 db tojás
- 2 dl sör
- só
- 4 dkg vaj
Elkészítés
Elkészítés: A fogasfilék bőrös felét beirdaljuk, besózzuk. Forró serpenyőben bőrös oldalukon megsütjük, amikor pedig elkészülnek, olvasztott vajjal megkenjük. A cukkínikről levesszük a virágokat. Lisztből, tojásból, sörből sörtésztát keverünk, ízesítjük sóval. A virágokat lisztbe forgatjuk, majd a sörtésztába mártjuk, és 180oC-os bő olajban ropogósra sütjük. A cukkínit és a gombát felszeleteljük, sózzuk, serpenyőben megpirítjuk, tálaljuk.
(Áman Attila séf receptje)