Hozzávalók
- 800 g irdalt pontyfilé
- só
- 1 l étolaj
- 20 dkg rizsliszt
- 20 dkg búzaliszt
- 3 dl vodka
- 3 dl sör
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 teáskanál méz
Elkészítés
Elkészítés: A liszteket, a sört, a vodkát, a sütőport és a mézet keverőtálban simára keverjük, szódásszifonba töltjük, két patront csavarunk bele, összerázzuk.
A pontyfilét beirdaljuk, darabokra vágjuk, sózzuk. Az olajat 180 C-ra hevítjük egy serpenyőben, az előkészített halfiléket lisztbe forgatjuk. A szifonból egy tálba töltjük a panírmasszát, beleforgatjuk a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat. Burgonya- vagy zöldborsópürével tálalhatjuk.
(Áman Attila séf receptje)