Hozzávalók
- 1 db 2 kg körüli ponty
- ½ kg apróhal (keszeg, halcsont)
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-5 evőkanál pirospaprika (színétől függően)
- 2 db paradicsom
- 2 db TV paprika
- babérlevél
- 1 dl tejföl
- citromlé
- só
Elkészítés
Elkészítés: A pontyot kifilézzük. A pontyfilét beirdaljuk, és feldarabolva, besózva félretesszük kb. két órára. Az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, a babérlevelet és a halcsontokat egy edénybe helyezzük, és a borral együtt 2 liter lobogó vízben főzni kezdjük. 10 perc után a habra szórjuk a paprikát és főzzük még 10 percig, majd leszűrjük. Újra felforraljuk, a citromlével és a tejföllel behabarjuk, majd beletesszük a halszeleteket, és gyöngyözve még 5 percig főzzük, sósságát beállítjuk.
(Áman Attila séf receptje)