Hozzávalók
							
					- 1 db 2 kg körüli ponty
 - ½ kg apróhal (keszeg, halcsont)
 - 3 dl száraz fehérbor
 - 2 közepes vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 2-5 evőkanál pirospaprika (színétől függően)
 - 2 db paradicsom
 - 2 db TV paprika
 - babérlevél
 - 1 dl tejföl
 - citromlé
 - só
 
							Elkészítés
							
Elkészítés: A pontyot kifilézzük. A pontyfilét beirdaljuk, és feldarabolva, besózva félretesszük kb. két órára. Az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, a babérlevelet és a halcsontokat egy edénybe helyezzük, és a borral együtt 2 liter lobogó vízben főzni kezdjük. 10 perc után a habra szórjuk a paprikát és főzzük még 10 percig, majd leszűrjük. Újra felforraljuk, a citromlével és a tejföllel behabarjuk, majd beletesszük a halszeleteket, és gyöngyözve még 5 percig főzzük, sósságát beállítjuk.
(Áman Attila séf receptje)
