- 4 db kisebb pisztráng
- 6-8 gerezd fokhagyma
- só
- olaj
- 60 dkg brokkoli
A pisztrángokat tisztítsd meg alaposan, majd ezt követően kívül-belül dörzsöld be sóval és fokhagymával.
Az előkészített halakat hagyd állni rövid ideig, így a só enyhén megpuhítja a szálkákat és ízük is finomabb lesz. Ezt követően tedd tepsibe, locsold meg kevés olajjal, és süsd forró sütőben 25-30 percig.
Eközben a brokkolit bontsd kisebb rózsákra, mosd meg és forrásban lévő sós vízben párold puhára.
A körethez ajánljuk még a főtt vadrizst, mely glutén mentes, B-vitamint és teljes értékű fehérjeforrást tartalmaz. A vadrizs elkészítésekor vedd figyelembe, hogy főzési ideje a barna rizshez hasonlóan hosszabb és kétszeres adag vízben érdemes főzni. Vadrizs helyett főtt burgonyát is használhatsz köretként. A burgonyát mosd meg, majd héjában főzd meg.
Tálaláshoz a megsült hal mellé a tedd a brokkolirózsákat, és formázott vadrizzsel vagy krumplival körítsd.
(Az “1 millió menü – Előételek, főfogások, desszertek” alapján)