Hozzávalók
  • 60 dkg harcsa
  • ½ dl tokaji balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál dió
  • 1 dkg só
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 dkg meggybefőtt
  • csipet só, bors
  • 1 dl olaj


Elkészítés

A harcsát szeletekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Hagyományos módon burgonyapürét készítünk, a főtt burgonyát a tejjel, vajjal, sóval és szerecsendióval habosra keverjük. A harcsa szeleteket olajban kisütjük, majd tokaji balzsamecettel higított mézben csípős paprikakrémet, zúzott fokhagymát, pirított-aprított diót keverünk, és a kisütött halszeleteket ezzel az öntettel átfényezzük. Sütőben 220°C-on néhány perc alatt összesütjük. Burgonyapürével és meggybefőttel forrón tálaljuk.

(Alpári György gasztronómus receptje)