Hozzávalók
  • 2 kg beirdalt csuka egészben
  • 3 evőkanál Vegeta
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 csésze olvasztott zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 25 dkg rizs
  • 4 dl tejföl


Elkészítés

A beirdalt, egészben hagyott csukákat megsózzuk, megszórjuk Vegetával, és tepsibe helyezzük. A zsírt megolvasztjuk, belekeverjük az őrölt pirospaprikát és a finomra vágott fokhagymát. Végiglocsoljuk a tepsibe rakott csukákat, majd még egy kevés vizet öntünk rá. Alufóliával letakarjuk, sütőbe tesszük. Körülbelül fél óra elteltével kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, félpuhára párolt rizst terítünk szét rajta, és meglocsoljuk a tejföllel. További 20 percre visszatesszük a sütőbe.