Hozzávalók

A halhoz:

  • Metélőhagyma
  • 40 dkg Harcsafilé
  • 100 g vaj
  • 1 citrom
  • Só, bors, citrombors

A szószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • Metélőhagyma
  • 3-4 dl Tejszín vagy tej
  • Pépesített alapanyagok, vagy liszt
  • só, bors, szójaszósz

A körethez:

  • 40 dkg újburgonya
  • 100g Vaj

A díszítéshez:

  • 2 db lukullusz paradicsom
  • Metélőhagyma


Elkészítés

A fehér halfilét egy kiolajozott tepsibe tesszük. Sót, borsot és citromborsot szórunk rá. Egy lábasban kb. 50-100 g vajat megolvasztunk és apróra vágott metélőhagymát adunk hozzá. Az olvasztott fűszeres vajjal, majd a kifacsart citrom levével meglocsoljuk a halat, ezután előmelegített sütőben 200 fokon 30-45 percig sütjük.

A hámozott újburgonyákat félbe vágjuk és megfőzzük. Amikor elkészültek, vajat és sót adunk hozzájuk.

A mártáshoz apróra vágott hagymát és metélőhagymát enyhén megpirítjuk, majd tejet vagy tejszínt hozzáadva közepes tűzön felfőzzük. Kevergessük folyamatosan, nehogy megégjen a szósz. A sűrítéshez használhatunk lisztet, vagy pépesített alapanyagokat. Sózzuk, borsozzuk és egy kevés szójaszósszal ízesítjük. Díszítésként lukullusz paradicsomot és metélőhagymát használunk.
(Sabrina Sandehl “Svédesvízi hal” fantázia nevű receptje alapján készült)