Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 80 dkg ponty
  • 40 dkg rizs
  • 2 evőkanál curry por
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db alma
  • 2 db konzerv görög őszibarack
  • 1 kanál liszt
  • olaj, só, bors, gyömbér


Elkészítés

A rizst megpároljuk, úgy hogy először négyszer-ötször átöblítjük, míg mosóvize tiszta nem lesz, majd másfélszeres mennyiségű sós vízben felforraljuk, forralást követően fedő alatt a leglassabb tűzön készre pároljuk. 20 perc után húsvillával fellazítjuk, és belekeverjük a szabálytalanra szabdalt görög őszibarackot. Az alapanyagokat kb. 4×4 cm-es cikkekre, kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, curry porral, pirospaprikával, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, liszttel megszórjuk, annyi vízzel, ami ellepi összeforraljuk, mártás sűrűségig készre pároljuk. Befejezés előtt 6-7 perccel hozzáadjuk a gondosan irdalt pontyszeleteket, összefőzzük, majd tálaljuk.

(Alpári György gasztronómus receptje)