Hozzávalók
  • 12 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 30 dkg füstölt pisztráng
  • 6 dkg reszelt sajt
  • só, bors, snidling


Elkészítés

Az omletteket 3 tojásonként készítjük el, két serpenyőben. Az 1-1 kanál tejföllel felvert tojásokat, felhevített vajba öntjük, középre kevergetjük, majd fedő alatt egybe sütjük. A füstölt halat tetejére tördeljük. Aki lágyabban szereti, fedő nélkül készítse, és amikor összeállt az étele, akkor a füstölt hal ráhelyezését követően hajtsa félbe. Mindkét verziót megbolondíthatjuk 1-1 kanálnyi kedvenc sajtunkkal. Tálaláskor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, valamint finomra vágott snidlinggel szórjuk meg.

(Alpári György gasztronómus receptje)