Hozzávalók
  • 80 dkg fogas vagy süllő
  • 50 dkg sütőtök
  • 50 dkg paszternák
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg jégcsapretek
  • 5 dkg vaj
  • 5-6 dkg tökmag
  • szójaszósz
  • olaj, a sütéshez
  • só, fehérbors, zsálya

Tempura hozzávalói:

  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 8 dl jeges víz


Elkészítés

A sütőtököt nagyobb darabokra vágva alaposan megsütjük. A karamellizált sütőtököt sóval és zsályával pürésítjük, vajjal fényesre keverjük. A paszternákot cikkekre vágjuk, megsütjük. A gombát cikkekre vágjuk, a halat pedig szalagokra. A jégcsapretekből finom metéltet vágunk, és jeges vízbe tesszük tálalásig. Bekeverjük a tempura masszát, majd a halat és a gombát a masszába mártogatást követően bő olajban kisütjük, rácson és szalvétán leszárítjuk. Azonnal tálaljuk. Köretként a jégcsapretekszalmán kívül sütőtökpürét, pirított tökmaggal megszórt sült paszternákot, mirinnel higított szójaszószt kínálunk.

(Alpári György gasztronómus receptje)