Hozzávalók
  • 4 db 40 dkg körüli tisztított pisztráng
  • 50 dkg bébiparaj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 1 db fehérhagyma
  • 4-5 szál petrezselyem
  • 4-5 szál kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj


Elkészítés

A pikkelyezett, zsigerelt, átmosott, papírtörlővel leszárított egész halakat beirdaljuk, fejüktől a farkukig hosszában 2-3 mm mélyen, majd keresztbe a háttól a bordákig szintén 2-3 mm mélyen, négyszer.

A halakat kívül és a hasüregükben alaposan megsózzuk, hasüregükbe halanként egy gerezd szeletelt fokhagymát, egy szál kakukkfüvet és egy szál petrezselymet töltünk. A halakat vékonyan megkenjük olajjal, majd sütőpapírral bélelt sütő lemezre tesszük, 220oC-os sütőben 12-16 perc alatt készre sütjük. Amíg a halak sülnek, elkészítjük a salátát. A megmosott, leszárított spenóthoz hozzáadjuk a felezett koktélparadicsomot, a szeletelt fehérhagymát, meglocsoljuk olívaolajjal, a citrom facsart levével, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és máris kész a bébiparaj-saláta.

A pirosra sült halakat meglocsoljuk olvasztott vajjal, tálaljuk.

(Áman Attila séf receptje)