Hozzávalók
  • 80 dkg bőr nélküli harcsafilé 4 egyforma szeletre vágva
  • 5 dkg apróra kockázott szalonna
  • 1dkg apróra kockázott vöröshagyma
  • 1 db apróra kockázott paprika
  • 1db apróra kockázott paradicsom
  • 15 dkg szeletelt vargánya
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg csuszatészta
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • zöldség alaplé
  • olaj


Elkészítés

A szalonnát megpirítjuk, majd a pörcöket kivesszük a zsírból. A visszamaradt zsírban ezután a harcsákat, majd külön a felkockázott hagymát is megpirítjuk, így megőrizhetjük az értékes ízanyagokat.

A hagymára rátesszük a felkockázott paprikát, a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, és felengedjük zöldség alaplével. Többször zsírjára pirítjuk, majd összeturmixoljuk és leszűrjük. A szeletelt vargányát megpirítjuk olajon, ráöntjük a paprikás alapot, majd felforraljuk.

A tejfölt az ételbe hőkiegyenlítéssel tesszük bele, vagyis a forró szószból kimerünk 1-2 evőkanálnyit, összekeverjük a tejföllel, és keverés mellett adjuk hozzá az ételhez. Belehelyezzük az elősütött harcsákat, összemelegítjük. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd tálaljuk.

 

(Áman Attila séf receptje)