Hozzávalók
  • 2 db 20 dkg-os barramundifilé
  • só, bors
  • olívaolaj

 

Fűszervajhoz:

  • 50 g vaj
  • 1 teáskanál apróra vágott kakukkfű, petrezselyem
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • fél citrom reszelt héja
  • só, bors


Elkészítés

A szárazra törölt halfiléket sóval, frissen őrölt borssal és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük, és egy órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A szobahőmérsékletű vajat a hozzávalókkal elkeverjük, alufóliába csomagolva henger alakúra formázzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

Egy teflonbevonatú serpenyőbe 2 evőkanál olívaolajat felhevítünk, majd ha a halat belehelyeztük, mérsékeljük a hőfokot közepesre. A filé sütését mindig a bőrös felével kezdjük, és egy spatula segítségével nyomjuk le pár másodpercig, hogy a hal bőre egyenletesen piruljon. Süssük ezen az oldalon 3-4 percig, míg aranybarna, ropogós nem lesz a bőre, majd fordítsuk meg, és még 2-3 percig süssük (attól függően, milyen vastag halfilénk van).

Zelleres burgonyapürével tálaljuk, citromszeletekkel díszítsük.
(A Jászkiséri Halas Kft. receptje)