Hírek, aktualitások

Novodomszky Éva: A konyhában is olasz-magyar család vagyunk

Novodomszky Éva: A konyhában is olasz-magyar család vagyunk

Novodomszky Éva nem bízza a véletlenre, hogy kisebbik fia, Marco megszeresse a folyók, tavak és tengerek gyümölcseit. Legutóbb pisztrángozni vitte a négy és fél éves kisfiút, hiszen édesapjának is ez a kedvenc hala.   „Komolyan vesszük, hogy mi egy magyar-olasz család vagyunk, a férjem olaszul beszél a fiúkkal, én pedig magyarul. Természetesen a magyar egy […]

Tovább

Michelisz Norbi és Som-Balogh Edina busafasírtot készített

Michelisz Norbi és Som-Balogh Edina busafasírtot készített

Michelisz Norbert magabiztosabban mozog a pilótaülésben mint a konyhában, ám ezúttal az ő főztje nyűgözte le a világ legkeményebb gasztrokritikusait, a kisiskolásokat. Som-Balogh Edina is nagyszerűen bánt a busa fasírttal, és annyira megtetszett neki a recept, hogy elhatározta: kisfiának, Noelnek is elkészíti az ételt.   Séfek és hírességek csaptak össze a magyarországi halfogyasztást ösztönző kampány, […]

Tovább

Így főzz halat – tippek és ötletek

Így főzz halat – tippek és ötletek

A magyarok főleg a rántott pontyot és a halászlét részesítik előnyben, ha hazai halból készült ételekről van szó, pedig kis odafigyeléssel változatosabb és még egészségesebb fogásokat is összeállíthatunk. Varga Anita dietetikus ad tippeket, mire figyeljünk, ha halat szánunk a családnak.   Halat enni kimondottan egészséges, jó választás. „A halak magas koncentrációban tartalmazzák a szervezetünk számára […]

Tovább

A Miss Balaton szépe, Viczián Lili halas fogásokkal vigyáz vonalaira

A Miss Balaton szépe, Viczián Lili halas fogásokkal vigyáz vonalaira

Viczián Lili, a Miss Balaton első udvarhölgye nem híve a szigorú és drasztikus diétáknak, mert tudja: az egészséges életmód alapját a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás és a rendszeres mozgás alkotja. Varga Anita, az OÉTI dietetikusának irányelvei is Lili helyes étrendjét támasztják alá.   Halra cserélte a nehéz húsokat a 2014-es Miss Balaton első udvarhölgye, Viczián Lili […]

Tovább

Hallal a kilók ellen

Hallal a kilók ellen

Az egészséges, tudatos táplálkozásra sosem késő áttérni! Varga Anita, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet dietetikusa javaslata szerint a halakat rendszeresen, és ne csak az ünnepnapokra korlátozva fogyasszuk.   Az édesvízi halak, hasonlóan tengeri rokonaikhoz, szervezetünk számára nélkülözhetetlen zsírsavakat, teljes értékű fehérjéket, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Ráadásul könnyen emészthetőek és nagyon finomak, így […]

Tovább

Bemutatkozik a barramundi

Bemutatkozik a barramundi

Kevesen ismerik, pedig a barramundi akár „hazai” halnak is nevezhető. A jászkiséri tenyésztésnek köszönhetően az Ausztráliában őshonos fajta nagyon frissen kerül az asztalunkra. Kimondottan egészséges: omega-3 telítetlen zsírsavakban gazdag, magas a tápértéke, alacsony a kalóriatartalma és még ízletes is.   A magyarországi halfogyasztás ösztönzésére létrejött Kapj rá! kampány kóstolót tartott, amelyen az érdeklődők megízlelhették ezt […]

Tovább