Halkészítési praktikák

Milyen a friss hal?

Honnan tudhatjuk, hogy hol és milyen halat szabad megvennünk? Honnan ismerhető fel, hogy a hal friss? Kisfilmünkben séfünk elmondja, mire figyeljünk vásárláskor.

Tovább

A hal pucolása és előkészítése

Hogyan kell halat pucolni és zsigerelni? Videofilmünkből kiderül hogyan lehet egyszerűen, gyorsan és tisztán előkészíteni egy halat a főzéshez.

Tovább

A hal filézése

A hal legértékesebb része a halfilé. Két percben megmutatjuk, hogyan készíthetünk otthon halfilét könnyedén. Pontyon mutatjuk, de bármilyen halunk van, a módszer ugyan ez.

Tovább

A ponty szálkamentesítése (irdalás)

A szálkákat senki nem szereti. Egy egyszerű trükkel a pontyfilé szálkamentessé tehető, a szálkamentes filéből pedig bármilyen hagyományos vagy trendi halétel elkészíthető. Nézzük csak, hogy kell irdalni!

Tovább

Pisztráng filézése, szálkamentesítése

A pisztráng egyike a legfinomabb halaknak. A pisztrángfilé egy olyan étel, amely a legmenőbb éttermekben is joggal szerepel az étlapon. A jó hír, hogy otthon is könnyedén elkészíthető a szálkamentes pisztrángfilé, séfünk megmutatja hogyan.

Tovább

A halfilé sütése

Filmünkben megmutatjuk, hogyan süthetünk serpenyőben egyszerűen és gyorsan halfilét. Annyira finom, hogy garantált a rákattanás!

Tovább

12