2019. 09. 26 – 29. között 79. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) a HUNGEXPO területén.

AMC_OMEK_2019_logo_HU_RGB

Gyertek el a 79. OMÉK-ra és nézzétek meg a „Kapj rá!” standját (HUNGEXPO „A” pavilon, 104/A stand), ahol színes programokkal várunk mindenkit! A látványkonyhában halból készült finomságok elkészítési módját tekinthetitek meg. A helyszínen óriásakvárium fogad élőhal bemutatóval valamint megtekinthetitek a fotó és halászati kiállítást. A gyermekeket játszósarok fogadja. Lesznek szakmai előadások és persze sok más színes program várja az érdeklődőket.

A közönség felteheti halkészítéssel kapcsolatos kérdéseit a látványkonyhában sürgölődő profiknak és meg is kóstolhatja az elkészült halas ételeket!

  1. nap:

14:00-től

  • Busavagdalt zöldfűszeres mártogatóssal
  • Busapástétom pirítóssal

16.00-tól

  • Levélbe töltött káposzta amurból és busából
  • Céklás füstölt busa rizottó

 

  1. nap:

10.30-tól

  • Ponty halchips fokhagymás-tejfölös mártogatóssal
  • Baconbe göngyölt pisztrángfilé zöldkörettel

14.00-től

  • Korhely halászlé halgombóccal
  • Ínyenc pontyfilé grillzöldségekkel

 

  1. nap:

10.30-tól

  • Roston süllőfilé halászlé mártással
  • Fogasfilé Orly módon csíki mártással

14.00-tól

  • Bőrén sült fogasfilé bakonyi mártással
  • Töltött paprika busából és amurból

 

  1. nap:

10.30-tól

  • Harcsaropogós kapros-fokhagymás tejföllel
  • Betyáros harcsafilé

14.00-től

  • Erdei gombás szürkeharcsa paprikás
  • Sokmagvas harcsa csíkok pankómorzsában zöldsalátával

 

 

Előadások:
előadó neve előadás címe nap időpont
Boross Viktor Halfogyasztás népszerűsítő kampány 09.26 13.40-14.00
Boross Viktor MAHOP program végrehajtásának bemutatása 09.26 14.05-14.25
Bozánné Békefi Emese 09.26 14.30-14.50
Sziráki Bence A hazai haltermelés bemutatása 09.26 14.55-15.15
Hoitsy György Pisztrángtermelés Magyarországon 09.27 12.30-12.50
Sziráki Bence A hazai haltermelés bemutatása 09.27 12.55-13.15
Dr. Kucska Balázs Honnan kerül a hal a tányérra? – a halászhálótól a precíziós haltenyésztésig 09.27 16.00-16.20
Lévai Ferenc Multifunkcionális tógazdaság bemutatása 09.27 16.25-16.45
Lengyel Péter Miért eszünk kevés halat, és hogyan növelhető a hazai halfogyasztás? 09.28 12.30-12.50
Lévai Ferenc Multifunkcionális tógazdaság bemutatása 09.28 16.00-16.20
Nagy Gábor Csíkos sügér termelés polikultúrás tórendszerben 09.28 16.25-16.45
Lévai Ferenc Multifunkcionális tógazdaság bemutatása 09.29 12.30-12.50
Varga László Horgászcélú halgazdálkodás 09.29 12.55-13.15
Lévai Ferenc Multifunkcionális tógazdaság bemutatása 09.29 16.00-16.20
Nagy Gábor Harcsanevelés és hasznosítás 09.29 16.25-16.45